Ingrediente:
5 oua,1 cana cu zahar,o cana cu faina,un praf de copt,zahar vanilat,esenta de rom si 300 grame de frisca lichida . Pentru insiropat eu am folosit o cuite de compot ananas iar ca crema de data asta am folosit una la plic dr.oetker, insa fiecare poate pune ce crema doreste. Eu am avut o forma din silicon in forma de inima. Am separat ouale albusul intr-un bol si galbenusurile in altul.Am batut albusul spuma cu zaharul iar galbenusul l-am frecat cu un praf de sare.Adaug gabenusul peste albus dupa care pun si praful de copt,adaug faina si esenturile cate un pic mixand in continuare.Eu mai pun si miez de nuca pisat in blat ca sa nu se lase aici insa nu am pus . Se baga la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Cand blatul s-a racit l-am taiat in doua,am insiropat prima parte dupa cacre am facut crema cu lapte rece si am pus-o,adaug a doaua parte de pandispan si la fel iar am insiropat. Acum mixez frisca atentie sa fie rece de la frigider cu un pic de miere de albine o lingura. Pentru ornat am folosit o manusa din silicon foarte practica si ca ornament am foloseit doar fulgi de ciocolata insa merge si capsuni sau orice doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu