marți, 21 aprilie 2015

Sos Bolognese (ragu) pentru paste

Ingrediente;
1 kg de carne macinata
2 cepe
2 morcovi
1 catel de usturoi
1 kg de sos de rosii
2 foi de dafin
patrunjel
4,5 linguri ulei de masline
sare
2 bucatele de apio



Sosul bolognese este preferatul nostru pentru paste original din Bolognia Italia  si mai are si denumirea de ragu.
Si eu il fac asa ; dau prin robot toate legumele,
Pun o cratita la incins cu uleiul de masline si apoi adaug legumele.
Le calesc bine apoi adaug carnea pe care o voi cali si pe ea impreuna cu legumele vreo 10 minute .
 Dupa ce le-am calit impreuna adaugam sosul de rosii.
 Adaugam un pahar cu apa si lasam la fiert cam 2 ore la foc mic.
La final adaugam sare si chiar un varf de lingurita de zahar daca sosul de rosii e prea acru.
Si este gata sosul a mai ramas doar sa fierbem pastele .........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu