sâmbătă, 11 aprilie 2015

Nuci


                                                                            Nuci
 Pentru aluat;
 200 gr unt
 500 gr faina
 4 oua
 100 gr zahar pudra
 un pliculet praf de copt
 esente                                                                                                                                                          Pentru crema;
 200 gr biscuiti
 200 gr nuca
 200 gr lapte
 cacaua (eu am adaugat si ciocolata topita)
 esente
 zahar dupa gust (eu am pus vreo 5,6 linguri)


   Pentru inceput untul trebuie sa fie la temperatura camerei deci il scoatem cam cu o ora inainte din frigider sa fie moale.deci frecam untul cu ouale si zaharul cu o spatula apoi adaugam faina cate un pic,adaugam parful de copt si esente dupa gust.Framantam bine cu mana pe un fund pana devine un aluat omogen si nu trebuie sa fie lipicios ,nici moale si nici tare potrivit.
Incepem apoi sa facem bilute mici depinde de forma eu am una electrica,ungem doar la prima tura forma dupa nu mai este necesar si incepem sa coacem nucile.
 Nucile la acest aparat le lasam la copt cam 3 minute este suficient.
Am mai facut si inimoare,floricele,ursuleti si mere acest aparat are mai multe forme.

Cand nucile se racesc le curatam de surpluslul de pe margini.
 Acum vom face umplutura;
Dam la robot nucile,biscuitii si surplusul de la nuci,adaugam laptele ,cacaua sau ciocolata (se poate si ambele) dupa gust,adaugam zaharul  si esente (mie imi place senta de rom).
Umplem prajiturele cu umplutura facuta si le punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie alimentara.Se vor inmuia stand asa acoperite .....le pudram cu zahar pudra.... si va zic pofta buna.


4 comentarii: