sâmbătă, 16 mai 2015

Briose


Ingrediente;
300 gr faina
200 ml iaurt
2 oua
100 ml ulei
130 gr zahar
un praf de copt (10 gr)
un varf cutit sare
vanilie
200 gr dulceata (eu am pus de prune)

 1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care se adauga faina , praful de copt, sarea si vanilia .


2. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregateste forma o ungem cu un pic de ulei si apoi punem cate o lingura de aluat in fiecare forma.


3. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat , apoi se pune cate o lingurita si jumatate de dulceata de mure, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.


4. Se coc 20-30 minute la foc potrivit. 


Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot pe un gratar metalic sa se raceasca.

5. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu