marți, 19 mai 2015

Tort cu mascarpone,frisca si capsuni



Ingrediente:
Blat:
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf de copt
3 linguri cacaua
esenta de room
zahar vanilat
un praf de sare
50 gr nuca macinata
Crema:
400 gr frisca
500 gr mascarpone
200 gr capsuni
1 plic foi gelatina
zahar vanilat
3 lingurite miere de albine
Sirop:
2 linguri de zahar
2 pliculete de cappuccino
150 gr apa
Decor:
100 gr frisca
150 gr ciocolata fondenta
25 gr unt
capsuni
   
Si daca tot s-au copt capsunile in gradina am zis sa fac ceva dulce dar ce? si uitandu-ma prin frigider aveam mascarpone si frisca mi-am amintit ca vazusem pe net un tort care imi ramasese intiparit in minte la cum arata  de bine si am zis sa incerc nu e la fel pentru ca mie imi place sa ma joc mereu cu ingredientele sa mai schimb ceva ,sa mai adaug un alta insa inspiratia da si am inceput asa .........

Am separat ouale,am batut albusul spuma cu zaharul si galbenusul l-am frecat cu un pic de sare ,

dupa ce am incorporat tot zaharul am pus si galbenusurile,
iar apoi punem faina cate un pic pana o bagam pe toata si cacaua
adaugam praful de copt esenturile si nuca macinata.
Tapetam si ungem forma ,
si bagam la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Blatul este gata il lasam la racit si apoi il taiem in doua
Acum ne ocupam de crema si incepem asa batem frisca bine si incorporam mascarpone,adaugam mierea si esenturile.Punem gelatina intr-o cratita mica cu jumatate de pahar cu apa la foc mic si mestecam pana se topeste.Apoi o lasam la racit dar sa  nu o lasam pana sa se inchege trebuie sa fim atente o controlam des cand nu mai e fierbinte o bagam in compozitia cremei si mixam bine.
Spalam bine capsunile si le taiem cubulete sau rondele iar apoi le bagam in crema.
Acum facem siropul asa; punem apa (calduta) intr.un castron adaugam cappuccino si zaharul  mestecam pana se topeste si inmuiem prima parte a blatului cu ajutorul unei lingui.
Dupa ce am inmuiat adaugam crema ,
si cealalta parte de blat pe care o inmuiem la fel punem cu o lingura incet sa nu dam pe langa si sa nu punem nici prea mult sirop  potrivit daca nu este necesar nu il punem tot  mie mi-a mai ramas un pic
Acum batem si frisca pentru decor eu am pus doar 100  gr ca atat am avut insa voi daca vreti sa il decorati altfel eventual mai adaugati frisca  sau ce doriti.Punem ciocolata la topit pe foc mic intr.-o cratita micuta si adaugam o bucatica de unt 25 gr dupa care o lasam la racit.
Si acum decorati dupa cum va place , cum doriti sau cu ce aveti eu de obicei ma orientez cu ce am prin frigider .Dam capsunile prin ciocolata  ele trebuie sa fie intregi si cu codita da un aspect foarte frumos.Pentru decor eu folosesc o manusa din silicon.

Cam asa arata initial iar apoi am zis sa ma mai joc un pic si asta a fost rezultatul
Cu de toate ........trebuie sa stea la rece macar 2 ,3 ore ca gelatina sa isi faca treaba eu dupa mine zic ca ar merge si fara gelatina pentru ca iese o crema foarte bine inchegata insa eu ca sa fiu sigura am zis sa pun gelatina.
Cam atat......sa aveti spor si pofta buna........gustul e demential va garantez.
Ah eram sa uit sectiunea.......................

                                              Gatesc cu drag.....................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu