Pentru blat:
12 oua
500 gr faina
50 gr cacaua
100 gr apa rece
400 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare
zahar vanilat
esenta de rom
50 gr nuca macinata
Separam ouale si batem albusul spuma cu zaharul ,apa rece si zaharul vanilat.
Albusul trebuie mixat pana nu cade din bol
Acum adaugam galbenusurile cate unul si mixam
Apoi adaugam faina si cu o paleta sau o lingura de lemn amestecam de jos in sus
Adaugam apoi cacaua ,praful de copt,sarea si esenturi.
Ungem tava si tapetam eu am folosit ulei
Bgam la cuptor la 180 gr per circa 40-45 min
Cand este gata il scoatem din cuptor si va trebuie sa scoatem din tava iar pentru ca are burta eu l-am pus cu fata in jos
Il lasam la racit si ne ocupam de restul.
Pregatim ingredientele pentru tort
500 gr mascarpone
2 cutii de 500 gr frisca lichida una o bagam in crema si cealalta o folosim la ornat
250 gr capsuni eu am folosit si cirese
compotul de la o conserva de ananas
250 gr ciocolata fondenta pentru decor
miere de albine eu am folosit pentru indulcirea cremei insa puteti pune si zahar dupa gust
zahar vanilat
esenta de vanilie
o foaie de gelatina eu am folosit pentru fructele de decor ca sa nu se vestejeasca nu e obligatoriu
Deci incepem asa: frisca trebuie sa fie rece neaparat , batem 1 cutie de frisca adica 500 gr cu miere eu am pus vreo 4 lingurite cu miere.Mixam bine apoi adauga mascarpone si mixam iar adaugam si esenta de vanilie si zahar vanilat.
Taiem blatul in 2
Iar acum insiropam prima parte cu sucul de ananas
Spalam capsunele si le taiem cubulete lasam cateva pentru ornat
Apoi punem capsunile in crema
Punem crema pe blatul insiropat
Si apoi punem celalat blat peste si il insiropam la fel
Mixam apoi si cealalta frisca si imbracam tortul cu frisca din care lasam si pentru ornat
Punem ciocolata la topit cu o bucatica de unt
Lasam un pic sa se raceasca
Eu m-am jucat cu ciocolata asa am taiat hartie de copt de dimensiunele tortului roata imprejur cat e de inalt
Si cu ajutorul tubului mov pe care il vedeti dau forme de genu
Pe care apoi le bag la frigider pana devin tari cu care voi imbraca tortul cu ele asa cu tot cu hartie si il bag 10 min la frigider ca sa fiu sigura ca se dezlipesc bine
Dupa dezlipim foile si cu ajutorul unei manusi incepem sa ornam cu frisca
Acum voi topi foaia d egelatina cu 4 linguri de apa la fosc mic
Las un pic sa s eraceasca nu mult si apoi adaug fructele pe care apoi le voi pune pe tort in gelatina si amestec ele trebuie puse repede ca sa nu se inchege
Si le-am pus asa voi ornati dupa bunul plc cum vreti si cu ce aveti
eu din ciocolata ramasa am mai facut si niste forme de genu
pe care apoi le-am pus pe tort asa
Si gata tortul meu nu este perfect ,mai am de lucrat la finisaj insa merge si inainte de toate gustul conteaza......... Gatesc cu drag
Pofta buna....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu